Reval Kayaks på Båtmässan i Göteborg 2009

Reval Kayaks är på plats och visar upp sitt modellprogram med havskajaker utvecklade enligt ett koncept som vi benämner Hydroperformance.

Som många som mött oss tidigare redan känner till är det ett designkoncept med fokusering på paddelergonomi och hydrodynamik för energieffektivpaddling i havsmiljö. Vår ambition är att ligga längre fram i just detta än någon annan havskajaktillverkare. Det gäller också de modeller som är avsedda för rekreationspaddling.

På båtmässan visar vi den fjärde modellen: Energize. Energize finns nu i serieproduktion. För den genren av havskajaker innefattar den en unik design med ett extra bärigt akterskepp. Avslutet i akterpartiet är enligt principen för en segelyacht. Syftet med det speciella akterpartiet har varit att skapa en rekreationskajak för de som önskar extra stabilitet i kajaken. Med hjälp av akterpartiets utformning har vi kunnat ge kajaken extra mycket rätande moment vid lutning, utan att göra avkall på en energieffektiv hydrodynamik. Den extra bärigheten i  akterpartiet  ingår också i ett säkerhetstänkande att en ovan kanotist enkelt skall kunna äntra kajaken utan flottörhjälpmedel.

Kom förbi vår monter så kan vi visa på mer om detta.

Väl mött på båtmässan.

Reval Kayaks Team